Sohomare Shuzo Grundlagt - 1872

kita sake kimoto lineup

Drevet af Kono familien siden bryggeriets etablering har Sohomare med tiden specialiseret sig i at lave sake med Kimoto brygge metoden og den kostelige sake rissort Yamada Nishiki. En kombination der skaber en unik form for sake, som de er kendt for i Japan. Sohomares nuværende Kuramoto (bryggeri ejer) Jun Kono rejste til Frankrig, hvor han studerede sproget og vinkultur inden han overtog familie bryggeriet i 1989. En indflydelse som har haft en betydelig afspejling på det smags ideal som Sohomare efterstræber.

Konos dybe interesse og insisteren på at benytte den historiske Kimoto brygge metode har skabt en stilmæssig renæssance og stor anderkendelse inden for sake verdenen. Tilsammen med det bløde vand, som bliver hentet fra en kilde under bryggeriet i Tochigi regionen, skaber Sohomare en elegant og balanceret sake, som er komplet uimodståelig. Ligeledes udadtil formår flaskernes noble udtryk med kalligrafi af Shiro Nakai (1916-2006) at øge forventningerne inden væsken hældes i glasset.

 

Kimoto og Sokujo brygge metoder

Før 1906 var næsten alt sake i Japan Kimoto. Man eksperimenterede i det år med at tilføre klinisk ren mælkesyre til den fermenterende ris masse (moto), hvor man traditionelt havde været afhængig af naturligt opstået mælkesyre. Den nye metode kaldet Sokujo skabte en sake som bar præg af en ren og klar smag fordi man nu havde neutraliseret ris massens ellers så ustyrlige vilde mælkesyre bakterier og gærenzymer. Arbejdsbyrden ved Sokujo metoden var også betydelig mere økonomisk, den krævede mindre håndarbejde og 15 dages kortere fermenterings tid.

Sohomare´s femte generations ejer Jun Kono, besluttede i 1989 at bryggeriet skulle specialisere sig i Kimoto sake. Der er her tale om en moderne rendering af den gamle bryggeteknik, som kombinerer tradition med den seneste bryggeviden. Ved kimoto sake brygning udvikles en rig syrlighed, som ikke opnås igennem den moderne sokujo metode. Den organisk opstået mælkesyre skaber en stor og fuld umami, som gør Kimoto sake helt ideel sammen med mad. Sohomares elegante Kimoto sake er unik i Japan. Iblandt deres egne udviklede brygge indgreb er det sammenlægningen af Kimoto sake fra tre forskellige brygge sæsoner, der tilføjer en ‘assemblage du champagne’ dybde til deres sake som, fornemmes ud i en rig, ekspressiv og mild.

 

Yderligere information - sohomare.co.jp